AlgemeenAchtergrond

AgroVak-winnaars bekend

Boerderij-hoofdredacteur Rochus Kingmans reikte vandaag aan het eind van de eerste AgroVak-beursdag de Boerderij/AgroVak-Awards uit.

De lezers van Boerderij stemden massaal op hun favorieten voor de Boerderij Agrovak Awards. Vanavond zijn deze uitgereikt aan de winnaars. Naast de awards van het publiek is er de vakjury prijs die naar de Schuitemaker Innovado ging. Deze prijs wordt gegeven door de redactie van Boerderij en Trekker. De vakjury verkoos het autonoom rijdend voertuig tot winnaar omdat deze een stap verder gaat dan de bestaande technieken.

Winnaar algemeen:

Het MojoRTK-systeem van Compufarm. Het is een trekkerradio en RTK-GPS-systeem ineen. Storingen kunnen op afstand verholpen worden met behulp van een gsm-verbinding.

Winnaar akkerbouw:

De Orion-bewaarcomputer van Mooij Geforceerde Ventilatie. Deze is met een PDA op afstand aan te sturen. De knoppen op de computer en de PDA zijn gelijk zodat een eenvoudige bediening mogelijk is.

Winnaar veehouderij:

De voerkoppeling Dynamisch Voeren van Agrovision. Deze categorie-winnaar is tevens winnaar van de publieksprijs. De koppeling stuurt de krachtvoergift op de melkgift en past deze continu aan.

Beheer
WP Admin