Jaap Haanstra, voorzitter van de stichting Agrifacts. - Foto: Ruud Ploeg AlgemeenNieuws

Agrifacts beklaagt zich over gebrek aan openheid

De stichting Agrifacts beklaagt zich over het gebrek aan openheid. Volgens voorzitter Jaap Haanstra van Staf ontbreekt het bij de overheid aan de ‘zo gewenste nieuwe bestuurscultuur, eerlijkheid, transparantie en controleerbaarheid’.

In een brief aan de Tweede Kamer vraagt Haanstra te waarborgen dat data en stukken die het beleid ondersteunen ook worden vrijgegeven, zodat iedereen daarover kan beschikken.

Staf zegt dat het ministerie niet alle data heeft overlegd die een rapport over de kritische depositiewaarden (stikstofbeleid) onderbouwen. Haanstra zegt dat het Overijssels Landschap, met medeweten van de provincie Overijssel, geprobeerd heeft een publicatie over het Wierdense Veld te verhinderen.

Reactie Overijssel

De provincie Overijssel zegt in een reactie dat er geen sprake was van het verhinderen van een publicatie. “We hebben de onderzoeksjournalist van Agrifacts aangeboden het Wierdense Veld in te gaan om het gebied te bekijken, mits we het artikel voorafgaand aan publicatie mochten screenen op eventuele feitelijke onjuistheden.” Agrifacts ging daarmee niet akkoord, aldus de provincie. Dat was voor de provincie reden om geen veldbezoek te organiseren.

Reacties

  1. Alle reden om openheid te vragen. Er is immers al 39,5 miljoen aan dit project gekoppeld. Vergeet niet het gaat hier om maar liefst 125 m2 natuur!!! Hier komt dus nog 20 miljoen extra bij. Per vierkante meter een bedrag van 476.000 euro.

    Ben benieuwd naar de kosten-baten analyse die ze in het provinciehuis opgesteld hebben…..

    deze reactie is automatisch gemodereerd

Beheer
WP Admin