Pootaardappelen van het ras Markies. - Foto: Twan Wiermans AkkerbouwNieuws

Agrico brengt eigen aardappelrassen op Tanzaniaanse markt

Agrico betreedt nog dit jaar de markt in Tanzania met pootgoed van aardappelrassen Markies en Manitou. De aardappelcoöperatie tekende een distributieovereenkomst met Fraxen Consult.

De aardappelrassen Markies en Manitou gedijen goed in Tanzania, komt uit onderzoek van het Center of Development for the Potato Industry in Tanzania. Vooral Manitou scoorde hoog. Het aardappelras kan een opbrengst van tussen de 62 en 72 ton per hectare realiseren onder de juiste teeltomstandigheden.

De aardappelcoöperatie heeft al eerder een rendabele aardappelketen opgezet in Kenia als onderdeel van hun strategie voor Oost-Afrika. Agrico stelt dat kleine Keniaanse boerenbedrijven hun aardappelopbrengst sterk verbeteren met de begeleiding en het pootgoed van het bedrijf.

De markt in Tanzania is, volgens Agrico, vergelijkbaar met de markt destijds in Kenia. De aardappelcoöperatie begint met Manitou en Markies, omdat die rassen de marktvoorkeur genieten. Naast Markies en Manitou heeft Agrico ook het aardappelras Arizona geregistreerd.

Beheer
WP Admin