AlgemeenNieuws

Agri-medewerkers verdienden meer in 2014

Amsterdam – In de agrarische sector steeg het bruto uurloon in 2014 met 2,3 procent ten opzichte van 2013.

Van alle sectoren steeg alleen in de horeca/toerisme het loon meer (+2,9 procent). Toch zijn medewerkers in de agrarische sector het minst tevreden met hun salarisstrook. Dat blijkt uit het rapport Inzicht in de loonontwikkeling en arbeidsmarkt in Nederland van Loonwijzer en Monsterboard.

Medewerkers in de agrarische sector verdienden in 2014 een gemiddeld bruto uurloon van €13,10. In 2013 was dat 2,3 procent minder, namelijk €12,80. Gemiddeld daalden de lonen in de diverse sectoren met -1,4 procent naar €14,40.

In de meeste sectoren nam de loontevredenheid ondanks een lichte loondaling toch toe. 22 procent van de medewerkers in de agrarische sector is echter is niet tevreden over hun salarisstrook. In de sectoren marketing & communicatie en onderwijs is men het meest tevreden.

Uit de peiling van Loonwijzer en Monsterboard blijkt dat 57 procent van de medewerkers in de agrarische sector een loonsverhoging verwacht in 2015.

Loonwijzer is een onafhankelijke non-profit organisatie die data over lonen in meer dan zeventig landen onderzoekt en vergelijkt. Monsterboard is een online vacaturebank.

Beheer
WP Admin