Foto: Peter Roek AlgemeenNieuws

Agri en food scoren goed op ranglijst innovatieve bedrijven MKB

De agro- en foodsector scoort dit jaar goed in de MKB innovatie top 100.

Hoogst genoteerd is het bedrijf Dutch Quinoa Group, met een derde prijs. Het bedrijf integreert de hele keten van quinoa, het uit de Andes overgekomen boekweit-achtige gewas. Wageningen UR ontwikkelde passende rassen, telers door het hele land telen de quinoa. Van de Bilt Zaden en Vlas BV ontwikkelden de verwerking tot glutenvrije, volkoren quionoa-producten.

Meer bonen eten

Tweede genoteerde met een agrarisch tintje staat op nummer 8: Boon Foodconcepts. Dit bedrijf wil de Nederlanders weer meer bonen laten eten. Dat zou goed zijn voor gezondheid en milieu. Boon voerde campagne onder de slogan ‘Wij maken er geen potje van’. Deze start-up zit in Den Bosch. De eerste producten zijn net verkrijgbaar bij enkele supermarkten.

Overige bedrijven

Op nr 28 staat Biomygreen, een bedrijf dat een milieuvriendelijke zaadcoating maakt op basis van mycorrhizas. Andere interessante noteringen zijn Frans Veugen Bedrijfshygiëne, die met de Synofog een kiemremmer voor aardappelen op de markt bracht die minder chemische middelen nodig heeft. En op 82 staat een bedrijf dat een oogstrobot voor komkommers ontwikkelde, One of a Kind Technologies.

Beheer
WP Admin