De Boer & Burger Brunch in Amsterdam, een initiatief Agractie. - Foto: Koos Groenewold AlgemeenNieuws

Agractie vraagt achterban met trekkers naar rechtbank te komen

Opnieuw vraagt Agractie haar achterban om trekkers buiten de rechtbank te parkeren.

Agractie staat op dinsdag 7 december wederom tegenover Dier&Recht vanwege de anti-zuivelcampagne van de dierenrechtenorganisatie. Afgelopen augustus stond ook een handvol trekkers ter ondersteuning buiten. Ook boeren zonder trekker wil Agractie graag in de buurt van het Gerechtshof in Amsterdam zien.

Campagne Dier&Recht

Afgelopen augustus moest de dierenrechtenorganisatie op last van de rechter een van de billboards in de campagne verwijderen. De campagne liep afgelopen zomer een paar weken, maar toch vond Dier&Recht het nuttig om een Hoger Beroep in te stellen tegen deze uitspraak. Het gaat om een billboard met de afbeelding van een pak melk, voorzien van foto’s en bijschriften zoals op een pakje sigaretten. ‘Zuivel veroorzaakt ernstig dierenleed. Kalfjes worden direct na de geboorte weggehaald bij de moeder’, staat onder een foto van een kalf in een roze kruiwagen.

Misleidende reclame

Agractie spande in eerste instantie een kort geding aan omdat het billboard onjuist is en boeren criminaliseert. Agractie vindt dat Dier&Recht boeren onterecht neerzet als dierenmishandelaars door op het billboard te zeggen dat melkproductie voor dierenleed zorgt. Namens de zuivelsector diende ZuivelNL een klacht in tegen de campagne bij de Reclame Code Commissie. Ook die commissie vond de campagne op een aantal punten misleidend.

Reacties

  1. kalveren en baby s kun je niet vergelijken, alleen al om het feit dat kaveren gelijk ( binnen een half uur) kunnen lopen en Zelfstandig kunnen drinken. als mens baby s er meer dan een jaar over doen om te kunnen lopen. zo zijn er nog honderdtallen voorbeelden te benoemen . de dier en recht mensen zouden, niet in de ( huid/rol/ gevoel) van het kalf moeten kruipen. die mensen gaan toch ook geen gras eten???? kalveren wel . die mensen hebben kleren aan kalveren niet. enz . enz

  2. Kalfjes direct na de geboorte bij de moeder weggehaald. Klopt. Hleaas voor heel veel mensenbabies geldt nagenoeg hetzelfde zij het met enkele mnd vertraging. Veel babies wordt moedermelk onthouden wegens het ongemak voor moeder en de tijd die ze moet besteden aan voeden en kolven. Zeker moeder moet d zich “melken” om voorraden aan te leggen voor de oppas, want moeder haar carriere / demonstratie gaat voor het kind. Is het verschil met kalfjes en babies zo groot??

Beheer
WP Admin