Landbouwminister Carola Schouten. - Foto: Koos Groenewold AlgemeenNieuws

Agractie: Schouten, geef helderheid over stikstof

Boerenactiegroep wil van landbouwminister Schouten duidelijkheid over de stikstofcrisis.

Bart Kemp, de oprichter van boerenactiegroep Agractie, doet een dringend beroep op minister Schouten van LNV om duidelijkheid over de stikstofcrisis. “Carola, laat zien wat je waard bent en geef duidelijkheid!” Dat zegt Kemp in een persoonlijk getinte oproep aan de minister.

Boerendemonstratie op Malieveld

Kemp verwijst naar de eerste grote boerendemonstratie op het Malieveld, nu bijna zes maanden geleden. Kemp noemt het geplande overleg tussen premier Rutte, minister Schouten en het Landbouw Collectief van 1 april aanstaande. “We hebben oplossingen aan de hand gedaan. Oplossingen waar Nederland mee verder kan en regen lage kosten”, schrijft Kemp.

Dat zet hij na zes maanden af tegen berichten over plannen om ‘zes dierhouderijen te kopen voor meer industrie in Brabant’. “Offer ons niet op voor industrie, vliegverkeer en alle vervuilende shit, laat die sectoren hun eigen reductie regelen”, aldus Kemp.

Lees alles over het stikstofbeleid in dit dossier. En Gezond koeien voeren met minder eiwit: hoe doe je dat? Kijk gratis het webinar hierover terug

Beheer
WP Admin