Foto: Joris Telders AlgemeenNieuws

Afwijzing stagiair wegens geaardheid was discriminatie

Een stagiair afwijzen omdat hij openlijk homo is, is discriminatie en mag niet. Zo oordeelt het College voor de Rechten van de Mens over de handelswijze van een Friese agrarische groothandel.

Een agrarische groothandel in Friesland had een stagiair niet mogen afwijzen omdat deze openlijk voor zijn homoseksuele geaardheid uitkwam. Het College voor de Rechten van de Mens heeft de Groningse stagiair Bas van der Meer in deze zaak in het gelijk gesteld. Dat meldt Omrop Fryslân.

Toen de christelijke ondernemer uit Drachten ontdekte, via het Facebook-profiel van de 25-jarige student aan de Hanzehogeschool, dat deze een vriend heeft, werd de student een stageplaats geweigerd.

Weigering openlijk homoseksuele stagiair is discriminatie

Door de student vanwege zijn homoseksuele geaardheid te weigeren wordt volgens het College voor de Rechten van de Mens de wet overtreden en is er sprake van discriminatie. Het bedrijf had bij het aannemen van een stagiair geen onderscheid mogen maken tussen een heteroseksuele of een homoseksuele persoon. Wat de gevolgen van de uitspraak zijn voor het groothandelsbedrijf, is nog niet duidelijk.

Student blij: ‘Wetgeving staat boven geloofsovertuiging’

Student Bas van der Meer is blij met het besluit van het college. “Erg fijn om te horen dat er sprake is van discriminatie en dat de wetgeving nog altijd boven geloofsovertuiging staat”, zo schrijft de student op zijn Facebook-pagina.

Beheer
WP Admin