Minister Adema wil samen met de provincies wekelijks overleg met BoerenNatuur. - Foto: Koos Groenewold AlgemeenNieuws

Adema zoekt oplossing voor agrarisch natuurbeheer

Er is geen eenvoudig antwoord op de zorgen van BoerenNatuur over financiële, ecologische en organisatorische gevolgen van het nieuwe Europese landbouwbeleid. Minister Piet Adema zoekt naar oplossingen.

Adema wil samen met de provincies wekelijks overleg met BoerenNatuur om in elk geval snel te kunnen schakelen bij administratieve problemen op het gebied van collectief agrarisch natuur- en landschapsbeheer.

Complexe en weerbarstige problemen

De minister zegt dat de agrarische natuurcollectieven te maken hebben met een veelvoud aan complexe en weerbarstige problemen die op elkaar ingrijpen.

Het gaat daarbij niet alleen om de invoering van de nieuwe regels in het Europees landbouwbeleid, maar ook op de realisatie van de doelen in het Nationaal Programma Landelijk gebied en het Landbouwakkoord.

Reacties

  1. Natuur is heel leuk voor de burger maar naast de kosten om het te verwerven heb je ook de kosten om het in te richten én je hebt de onderhoudskosten. De eerste twee kun je berekenen en aftikken maar die laatste is een open eindje. En daar houden politici niet van. Het zou ideaal zijn als je boeren dat onderhoudswerk laat uitvoeren ipv loonbedrijven die dikke facturen sturen. Maar hoe gek krijg je die boeren om dat werk te laten doen/ hoe moet je het organiseren om de boeren te verplichten dat werk uit te voeren. Daar zijn politici nu mee bezig en dat zien ze graag in het lbakkoord. Hopelijk trapt de lto erin en moeten de boeren het slaafse werkje uitvoeren.

Beheer
WP Admin