Foto: ABZ Diervoeding AlgemeenNieuws

ABZ De Samenwerking neemt Bosgoed Diervoeders over

Voercoöperatie ABZ De Samenwerking U.A. neemt Bosgoed Diervoeders uit Wilp-Achterhoek over.

Door de overname ontstaat een voerbedrijf van ruim 750.000 ton diervoeders. De productielocatie van Bosgoed ligt in Wilp, centraal in de stedendriehoek Apeldoorn, Zutphen en Deventer. Het werkgebied van Bosgoed is ‘een logische aanvulling op de regio’s waar ABZ De Samenwerking U.A.’ actief is. ABZ De Samenwerking U.A. heeft productielocaties in Nijkerk, Eindhoven, Haastrecht, Stroobos, Markelo en Leusden. “Wij geloven in de kracht van een regionale aanpak”, aldus directeur Marcel Roordink van ABZ De Samenwerking U.A. “De overname van Bosgoed Diervoeders versterkt deze strategie en past goed bij onze missie: het beste dichtbij. Wij hebben moderne, goed uitgeruste productielocaties in alle belangrijke regio’s. Zo realiseren we korte lijnen en staan we dicht bij onze klanten en hun ondernemingen”.

Op zoek naar uitbreiding

De overname volgt vlak na de fusie tussen ABZ Diervoeding en De Samenwerking op 1 januari 2022. Door de fusie ontstond er een bedrijf met 700.000 ton aan mengvoerafzet. Bosgoed produceert ongeveer 50.000 ton varkens- en herkauwervoeders. Ook wordt vanuit Bosgoed het merk paardenvoeding Fibra in de markt gezet.

De Nederlandse afzetmarkt voor veevoeders krimpt. Voerbedrijven zijn op zoek naar uitbreiding, sommigen in de vorm van overnames, anderen gaan de grens over, zoals bijvoorbeeld ForFarmers, Agrifirm en De Heus hebben gedaan.

Reacties

  1. Jammer, de ‘kleine’ bedrijven moeten blijven bestaan. Korte lijntjes en veelal jongen uit de praktijk. De echte vakmannen lopen niet bij de grote jongens. Daar ligt de focus alleen maar op scoren en ‘meer meer meer’

Beheer
WP Admin