Rundveehouderij

Nieuws

Runder-tbc België: 100 van 162 contactbedrijven tuberculose-vrij

Brussel – Van de 162 contactbedrijven van het met runder-tuberculose besmette rundveebedrijf in de Belgische provincie Limburg hebben tot nu toe honderd bedrijven opnieuw het statuut tuberculose-vrij ontvangen.

Dat meldt het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV). Op dertig bedrijven moet een tweede tuberculinatie of een bacteriologisch onderzoek gebeuren. 32 bedrijven wachten nog op de definitieve en volledige resultaten en behouden voorlopig het statuut opgeschort.

Op 30 juli 2015 werd een haard van runder-tuberculose bevestigd in de provincie Limburg. Van de 180 runderen bleken er 63 besmet en 58 verdacht. Alle dieren zijn daarom geslacht.

Of registreer je om te kunnen reageren.