Pluimveehouderij

Nieuws 1871 x bekeken

Bulgaarse kipuitbeners mogelijk uitgebuit

Den Haag - Een Eindhovens bedrijf waar kippenbouten worden uitgebeend om er kebab van te maken, buit mogelijk werknemers uit.

Dat blijkt uit een gezamenlijke controle van de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de Belastingdienst, het UWV en de gemeente Eindhoven. De Inspectie begon een vooronderzoek na een melding begin dit jaar over mogelijke misstanden. Bij een bezoek aan het bedrijf in de nacht van 30 september op 1 oktober bleken daar twaalf Bulgaren aan het werk te zijn van wie vermoed wordt dat zij te weinig betaald kregen en veel meer uren maakten dan is toegestaan. Ook de veiligheid van hun werkplek bleek zwaar onder de maat.

Andere overtredingen

De Bulgaren werkten bij het bedrijf via een uitzendbureau. De Inspectie SZW onderzoekt de zaak nader. De gemeente pakt bovendien de eigenaar van het bedrijfspand aan wegens diverse overtredingen. Zo was sprake van illegale bouw, vertoonden gas en elektra mankementen, waren er onvoldoende blusmiddelen voorhanden en bleken vluchtroutes geblokkeerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.