Home

Nieuws 2 reacties

VVD: duidelijkheid over vergoeding mestkelders

De VVD wil duidelijkheid over de vergoeding van schade aan mestkelders in het gaswinningsgebied in Groningen.

Naar aanleiding van het advies schade mestkelders vragen Kamerleden Aukje de Vries en Helma Lodders of het wel redelijk en rechtvaardig is dat niet de daadwerkelijke schade, maar de economische schade aan mestkelders wordt vergoed. De Vries en Lodders vragen of dat wel past ‘in de lijn van het ruimhartig vergoeden van aardbevingsschade’.

Vergelijking maken

De Kamerleden vragen landbouwministers Carola Schouten en haar collega Eric Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) of ze een vergelijking kunnen maken met de kosten die het Rijksvastgoedbedrijf in de jaren 90 heeft gehad bij het herstel van mestkelders van pachtbedrijven in Zuid-Flevoland.

Laatste reacties

  • Kelholt

    Ik verwacht dat de overheid helemaal geen schade vergoed. Als gedupeerde kun je dan naar de rechter stappen. De rechter zal dan redeneren:'Beste boer je hebt risico genomen door je mestkelders in een aardgaswinningsgebied te boiwen Je had kunnen VOORZIEN dat dit schade zou kunnen opleveren. Dit is mijn uitspraak en daar zult u het mee moeten doen.'

  • De waarheid

    Zou mogelijk moeten zijn dat mest de ruimte van het gas innam. 2vliegen in een klap geen aardbeving of verzakking meer en mestprobleem opgelost.

Of registreer je om te kunnen reageren.