Home

Nieuws

Slachterij Hilckmann negeert rechterlijke eisen

Een halfjaar nadat slachterij Hilckmann door de rechter is gesommeerd alle relevante informatie rond de sluiting van het bedrijf aan de gemeente Nijmegen te verstrekken, is dat nog steeds niet gebeurd.

De slachterij blijkt tot nu toe ook niet gevoelig voor opgelegde dwangsommen om het verstrekken van de informatie af te dwingen. De boetes voor het bedrijf lopen inmiddels in de ettelijke miljoenen.

Dit wordt duidelijk uit een feitenrelaas (pdf, 71,6 MB) - bijna 1.300 pagina's! - dat de gemeente Nijmegen woensdagavond laat openbaar maakte. Het college vindt het nog altijd onbegrijpelijk dat Hilckmann de stekker eruit trok en de slachterij sloot, zonder de gemeente te informeren.

Werkgelegenheidsgarantie

De zaak draait om een bedrag van €21 miljoen dat de gemeente betaalde aan Hilckmann om een nieuwe slachterij van het bedrijf naar het Brabantse Haps te realiseren. Daarmee was in totaal €60 miljoen gemoeid. In de deal van Nijmegen met Hilckmann werd onder meer een werkgelegenheidsgarantie voor de 350 medewerkers gegarandeerd.

In februari van dit jaar besloot de directie van Hilckmann echter om de slachterij te sluiten en de verhuizing af te blazen, omdat het bedrijf niet meer levensvatbaar zou zijn. Sindsdien zijn de slachter en de gemeente verwikkeld in een juridische strijd.

In februari van dit jaar besloot de directie van Hilckmann om de slachterij te sluiten en de verhuizing af te blazen, omdat het bedrijf niet meer levensvatbaar zou zijn. Sindsdien zijn de slachter en de gemeente verwikkeld in een juridische strijd.

Gemeente op verkeerde been gezet

De gemeente Nijmegen zet ook vraagtekens bij de rol van de notaris die betrokken was bij de deal van €21 miljoen. Uit het feitenrelaas blijkt dat Hilckmann mogelijk niet de waarheid heeft gesproken tegen de notaris. De bank was helemaal nog niet akkoord met de verhuisplannen. Daarmee is de gemeente op het verkeerde been gezet.

Of registreer je om te kunnen reageren.