Home

Nieuws

Duitse milieuministers eisen beperking glyfosaat-inzet

Berlijn - De milieuministers van acht Duitse deelstaten eisen beperking van de glyfosaat-inzet in de landbouw.

Dat hebben ze vastgelegd in een gezamenlijke verklaring. Daarin wordt gewezen op het standpunt van het internationale kankeronderzoeksagentschap IARC dat meent dat het onkruidbestrijdingsmiddel waarschijnlijk kankerverwekkend is. Met dat standpunt dient bij de toelating van middelen rekening worden gehouden, vinden de milieubewindslieden van Baden-Württemberg, Hessen, Hamburg, Nedersaksen, Noordrijn-Westfalen, Rijnland-Palts, Sleeswijk-Holstein en Thüringen. Aanleiding voor de verklaring is dat de toelating van glyfosaat in de EU binnenkort uitloopt en daarom voor verlenging opnieuw zal worden beoordeeld door Brussel. Corr

Of registreer je om te kunnen reageren.