Home

Nieuws 5935 x bekeken 7 reacties

Vlaamse boeren krijgen code rood

Brussel – 135 Vlaamse boeren zijn opgeschrikt door een 'code rood'-brief die zij hebben ontvangen. Hun bedrijven zorgen voor te veel stikstofneerslag op nabijgelegen natuurgebieden, waardoor het verkrijgen van een nieuwe milieuvergunning uitgesloten zou zijn.

Dat meldt het Vlaamse landbouwmedium Vilt. Een aantal boeren in de Vlaamse provincie Limburg hebben een actiegroep opgericht en gaan in protest bij het Grondwettelijke Hof. Zij vrezen te moeten stoppen met boeren wanneer hun huidige milieuvergunning eindigt. Daarnaast zijn ze bang dat hun bedrijf onverkoopbaar is, omdat de nieuwe eigenaar dan ook eerst een milieuvergunning zal moeten aanvragen om vee op het bedrijf te mogen houden. Het Vlaamse agentschap voor natuur en bos heeft gezegd naar oplossingen te gaan zoeken en laat weten dat er tot 2016 in ieder geval geen vergunningen worden ingetrokken.

Er zijn ook boeren die naast code rood een brief met code oranje hebben ontvangen. Alleen in Limburg zijn dit er al tweehonderd. Bij deze bedrijven is ook een te hoge stikstofdepositie gesignaleerd, maar hier is het probleem mogelijk nog te verhelpen. Vooral melkveebedrijven hebben de codes rood en oranje gekregen. Bij varkens- en pluimveehouderijen zorgen de luchtwassers voor een vermindering van de stikstofuitstoot, maar moderne open melkveestallen lenen zich hier niet voor.

Laatste reacties

 • FIEN

  Blijkbaar kan het in Vlaanderen niet snel genoeg gaan met het sluiten en wegwerken van actieve landbouwbedrijven.
  Eerst zijn het de Eurocraten van Brussel(die een politiek spel spelen met Rusland en waarbij de Europese landbouw de grootste verliezer is,vooral exporterend Vlaanderen en Nederland) en dan zijn het nu nog eens de groene extremisten die in samenspraak met boerenbond een extra duwtje in de rug geven dat er nog meer bedrijven moeten sluiten. En dit enkel voor die zeldzame plantjes en vogeltjes te beschermen.
  Als men zo nog een decennia verder gaat, moet men de landbouwers gaan beschermen, als zeldzame voedselproducent.
  Getekend door vlaamse melkveehouder die meer en meer ZWARTE sneeuw ziet i.p.v. WITTE melk

 • CEA

  Onvoorstelbaar! Maar wat wil je als ze in zo een klein landje alles willen? Dan moet de boer wijken en naar de pijpen dansen van de beleidsmaker. Te hopen dat degene die het hardst roept tegen de landbouw, het snelst honger mag kennen!

 • ed12345

  De belgen kennende zal de soep niet zo heet gegeten woderden als opgediend .Als de extremisten eerst naar zich zelf keken zou beter zijn :Wagen aan de kant ,op de fiets ,geen electische apperatuur in huis ,met de hand wassen en zo weet ik nog wel even door te gaan om een voorbeeldige milieu extremist af te beelden .Voor deze mensen zou ik zeggen verbeter de wereld en begin bij u zelf

 • Jan van het Zand

  Wees daar maar niet zo zeker van Edje. De groenen in België hebben zich op het platteland gevestigd. En met dikke auto's knorren ze dagelijks op en neer naar Brussel en de andere grote steden. Ze veroorzaken een enorm milieuprobleem met dat autorijden. En op het platteland verzieken ze de leefomstandigheden van de mensen die niet zo milieufreak zijn zoals zij. Zo wordt al meer dan 10 jaar, een topsport waar de Belgen tot de wereldtop behoren, vakkundig om zeep geholpen door de groenen. Ze willen rust in hun gekochte achtertuintje.

 • ed12345

  Parel ik moet toegeven dat ook hier in Canada die(verrekte)milieu pieven steeds meer herrie maken en helaas vaak naar geluisterd wordt Hier in een gemeente vlakbij een klein boerendorp heeft een nieuw(was die maar in de stad gebleven) raadslid het er door gedrukt voor elke omgezaagde boom $500 boete .Gelukkig is hij niet in ons dorp ik ben 12ha aan het ontbossen dan wordt het een blok van 68 ha

 • koestal

  @Parel stikstofdeposito,s van het verkeer zijn in Nederland vrijgesteld van milieuvervuiling,dat hebben ze in Den Haag weer heel slim geregeld,kunnen die groene kikkers weer vrolijk rondrijden in hun dikke auto,s

 • aqwzsx12

  weet je wat een ' groene' is? toch niet moeilik, tis gemaklik!

  een ' groene' is er eentje die nog niet rijp is om ' rood' te worden, ttz een aanstaande sossialiest verdomme! en dat is nooit goed.

  Hu lang blijf je socialist? Net zolang tot het moment dat de ander meer heeft dan jij...

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.