Home

Nieuws 9 reacties

Dijksma: Kamer vertraagt vergunningsverlening

Den Haag - De Tweede Kamer vertraagt het lostrekken van de vergunningsverlening bij natuurgebieden. Dat stelt staatssecretaris Sharon Dijksma in een brief aan de Tweede kamer.

Aanleiding voor de vertraging is een verzoek van de Tweede Kamer om geen onomkeerbare besluiten te nemen op het gebied van de grenswaarden voor het stikstofbeleid en de regels voor emissiearme huisvesting.

De Kamercommissie wil de besluiten in samenhang behandelen met de aanpak voor de programmatische aanpak voor het stikstofbeleid. De Eerste en Tweede Kamer hebben het wetsvoorstel voor een verandering van de Natuurbeschermingswet inmiddels goedgekeurd. Maar de invulling van het stikstofbeleid moet een nadere invulling krijgen, die apart in de Tweede kamer wordt behandeld.

Als de besluiten over de grenswaarden en over de emissiearme huisvesting gecombineerd behandeld moeten worden, kan de regeling pas in de loop van 2015 van kracht worden. "Dat heeft tot gevolg dat de start van de Nb-vergunningverlening met behulp van de programmatische aanpak stikstof vertraging oploopt", aldus Dijksma. Dijksma wil die vertraging juist voorkomen, zegt ze.

De staatssecretaris maakt in november met provincies en andere departementen de balans op. De provincies moeten samen met de ministeries van Economische Zaken en Defensie vaststellen hoeveel ruimte er is voor de ontwikkeling van bedrijvigheid, verkeer en infrastructuur.

Laatste reacties

 • w v gemert

  Het ligt altijd aan een ander en niet aan haar.

 • DJM

  Er moet ingestemd worden met een 'blanco cheque'.

 • bramegberts1

  Eerst moet alles omtrent de invoering van de PAS met de nodige zorgvuldigheid ( en daardoor jarenlange vertraging) gebeuren en nu de invulling aan bod komt moet het ineens met stoom en kokend water. Onder het mom dat ze vertraging wil voorkomen in de vergunningverlening. Haar eigen ministerie heeft die vertraging al jarenlang zelf in de hand gewerkt. Hoe geloofwaardig wil je dan zijn???

 • koestal

  ze wil het er gewoon doordrukken ,ondanks dat dat er veel onduidelijkheden en bezwaren zijn ,de ammoniakmetingen kloppen van geen kant ,maar de boer moet hiervan slachtoffer worden,dan heeft zij weer vrij spel

 • koestal

  Die ammoniakmetingen zijn zeer waarschijnlijk in het verleden gemanipuleerd,dat komt haar nu goed uit

 • koestal

  Het wegverkeer is in Den Haag al vrijgesteld van stikstof uitstoot,alleen de boeren moeten bloeden

 • Elevage

  door snelle doordrukking zullen er wel dingen doorkomen die eigenlijk niet hadden gemoeten. Eerst maar aandachtig bestuderen kamerleden! die achterstand die we al hebben kan nog wel met een paar maanden verlengd worden

 • minasblunders1

  Koestal, vertrouw op onze 'geachte afgevaardigden'. Deze kritische mensen zijn hun dikke salaris meer dan waard; voor je het weet stellen ze zomaar een Kamervraag!

 • bramegberts1

  Door in te stemmen met de PAS hebben de tweede en eerste Kamerleden al een onomkeerbaar proces in werking gezet, Indirect worden zij verantwoordelijk voor het witwassen van ammoniakgaten vd interrimmers, waarna deze nog eens een dubbelslag kunnen maken, terwijl anderen kort op een Naturagebied ( waaronder wij) nog steeds op slot zitten en maar af moeten wachten welk een ruimte zij krijgen toebedeeld door diezelfde overheid. Meten met 2 maten en dat in Nederland.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.