Boerenblog

2735 x bekeken 2 reacties

Vierwielaandrijving

Ik ben me aan het oriënteren op trekkers. Massey Ferguson en Landini passen het beste in het plaatje.

Na mijn terugkomst uit de Verenigde Staten, waar ik was voor mijn werk, moest ik flink aan de bak met de voorbereidingen voor de promotie van ons team Farmers United. We waren aanwezig bij de Combinerace in Afferden (Gld.). Ondanks de regen in de ochtend was het een succesvolle dag. Een paar dagen later stond er zelfs een anonieme donatie op de bankrekening! Ook in de brievenbus bij de statiegeldautomaat van de Jumbo-supermarkt in Winssen (Gld.) zaten meer bonnetjes dan normaal. Elke keer opnieuw is het een verrassing als ik de bus leeg.

Inmiddels ben ik begonnen met het opknappen van een cultivator. Met een paar nieuwe tanden en een likje verf ken je hem niet meer terug. Bij elke verfstreek groeit mijn plezier. Ik wil de boeren in Gambia iets geven waar ik zelf achter kan staan. Spullen die compleet zijn, goed functionerend en netjes geverfd. Zoals het hoort. Het is dan wel niet het nieuwste van het nieuwste, maar wel goed en betrouwbaar. Dat is uiteindelijk het belangrijkste.

Zo langzamerhand ben ik me aan het oriënteren op de juiste trekkermerken voor de rit naar Gambia. De voorkeur gaat uit naar een trekker van 60 tot 85 pk. Onderdelen voor Perkins-motoren zijn in die hoek van de wereld vrij gemakkelijk te krijgen, dus ook daar gaat de voorkeur van de organisatie naar uit. Vierwielaandrijving is een pre, maar geen must. Als ik alle wensen bij elkaar optel, denk ik dat het toch wel moet lukken.

Massey Ferguson en Landini passen het beste in dit plaatje. Dus daarop ga ik me als eerste richten. Zo links en rechts heb ik de afgelopen periode al eens een gesprekje gevoerd met mogelijke donateurs. Ik kreeg geen negatieve reacties. Reden te meer om er nog eens achteraan te gaan. Wie weet waar het toe kan leiden.

Een paar maanden geleden hing er een briefje onder mijn deurklopper. Iemand uit Rotterdam kon mij in contact brengen met een Gambiaanse man, zodat ik informatie over de situatie aldaar kon uitwisselen. Een dergelijke tip is natuurlijk ook een vorm van sponsoring! Altijd goed om vooraf kennis en informatie uit de eerste hand te krijgen. Dus een dezer dagen pak ik maar eens de telefoon om te informeren.

Voor de komende weken heb ik dus genoeg bel- en typewerk. Mijn zomervakantie raakt zo wel gevuld, daarover hoef ik me geen zorgen te maken. Praatje links, belletje rechts, donatie hier, reparatie daar ...

Zie ook www.farmersunited.nl en www.boerhelptboer.org.

Laatste reacties

  • farmerbn

    Pas op dat je niet te naief wordt. Je bent niet de eerste en ook niet de laatste die een Afrikaans land wil helpen want het is niet makkelijk.

  • H Zonderland

    Eens #1, Daar materiaal heenbrengen is één maar organiseer het zo dat het op langere termijn met beleid gebruikt wordt en onderhouden want anders is het moment dat je daar afscheid neemt de start van snelle verwaarlozing en uiteindelijk niet meer kunnen gebruiken. Dat zou zonde zijn van dit mooie initiatief.

Of registreer je om te kunnen reageren.