Akkerbouw

Nieuws 3 reacties

Frankrijk verbiedt neonicotinoïden

Het gebruik van neonicotinoïden is vanaf 1 september 2018 in Frankrijk verboden.

Hoewel de Europese Unie drie specifieke middelen, clothianidin, thiaméthoxam en imidacloprid, vanaf 19 december in de ban wil doen voor akkerbouw in de vollegrond, gaat de Franse regering een stuk verder met een totaalverbod.

Neonicotinoïden tot zomer 2020 te gebruiken

De Franse regering wil boeren tot de zomer van 2020 nog toestemming verlenen de middelen toe te passen maar dat moet wel van geval tot geval worden aangevraagd. De vergunning wordt in voorkomende gevallen alleen verstrekt voor beperkte hoeveelheden, aldus het ministerie voor milieu.

‘Geen alternatieven’

De boerenbond FNSEA en ook de kleinere boerenorganisaties hebben al gewaarschuwd voor een ‘dramatische impasse’ omdat er geen alternatieven voorhanden zijn. De dienst voor de voedselveiligheid Anses stelt echter ‘dat er voor de overgrote meerderheid van de toepassingen andere oplossingen zijn, zowel chemisch als niet chemisch’.

Laatste reacties

 • farmerbn

  Van mij mogen ze alles afschaffen maar dan ook geen producten van buiten de Eu invoeren die wel geproduceerd zijn met de hier verboden middelen.

 • haverboer1

  Gewoon geen kunstmest en geen bestrijdingsmiddelen toepassen, over de gehele wereld.
  Ben benieuwd hoe lang we dat gaan volhouden.
  De wereldbevolking zal dan wel flink afnemen.
  Komt er ook meteen minder CO2 vrij.
  Win-win situatie.

 • Tuinen

  Haverboer1
  Uw tafel staat vol met eten van "gezonde" gewassen. Maar bij een aantal anderen staat er niets op de tafel. U kunt uw sarcasme beter voor uw gasten bewaren aan uw rijk gevulde tafel. Ik heb die anderen gezien!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.