Akkerbouw

Nieuws 1190 x bekeken

Nieuwe applicatie IRS-LIZ-Onkruidbeheersing

Bergen op Zoom-De online applicatie onkruidbestrijding van het IRS is vervangen door een nieuwe applicatie: IRS-LIZ-Onkruidbeheersing.

Deze applicatie is in Duitsland door Landwirtschaftliche Informationsdienst Zuckerrübe (LIZ) ontwikkeld en door het IRS aangepast voor de in Nederland geldende adviezen en toegelaten middelen.
Op basis van het stadium van de bieten, de op het perceel voorkomende onkruiden met hun stadia en de omstandigheden rondom de bespuiting, presenteert de applicatie het hierbij passende advies voor een effectieve onkruidbestrijding en een beperkte gewasdrukking. In het advies worden productnamen genoemd. Als een teler één of meer producten wilt vervangen kan dat door de toets 'alternatieve herbiciden' aan te klikken. Wanneer de gebruiker de keus voor een alternatief middel met bijbehorende dosering heeft gemaakt laat het programma de hoeveelheid werkzame stof(fen) zien in vergelijking met de hoeveelheid in het oorspronkelijke advies. Het nieuwe programma laat ook direct zien hoeveel de geadviseerde middelencombinaties bij benadering kosten.

Wil een teler meer informatie over een onkruid dan is deze via een info-toetsbeschikbaar via de gekoppelde onkruidherkenningsapplicatie.

Of registreer je om te kunnen reageren.