Eerdere actie van Agractie voor boer-burgerverbinding in 2020 in Amsterdam. - Foto: Koos Groenewold AlgemeenNieuws

Maandag kort geding Agractie tegen Dier&Recht

Agractie ziet aankomende maandagmiddag 23 augustus Dier&Recht bij de rechtbank in Amsterdam.

De boerenactiegroep heeft met spoed een kort geding aangevraagd en dat verzoek is dus gehonoreerd. De boeren vinden dat de dierenrechtenorganisatie in hun nieuwste campagne boeren onterecht neerzet als dierenmishandelaars.

Eerder deze week deed de actiegroep een oproep aan boeren om aangifte te doen van smaad en laster. Ze vindt dat dierhouders ‘direct en openbaar’ worden neergezet als veroorzakers van ernstig dierenleed.

Campagne zuivelverpakkingen

Dier&Recht is deze week begonnen met de campagne waar zuivelverpakkingen worden voorzien van foto’s en onderschriften, in eenzelfde stijl als op sigarettenpakjes te vinden is. Daarbij gebruikt de dierenrechtenorganisatie slogans als ‘Zuivel veroorzaakt ernstig dierenleed’ en ‘Melk maakt meer kapot dan je lief is’.

Agractie vraagt ook nu weer hulp aan hun achterban, in dit geval om de rechtsgang te betalen. Volgens de actiegroep kost de zaak zo’n € 15.000.

Reacties

  1. Nog nooit heeft een boer een juridisch gerelateerde zaak tegen een ngo gewonnen. Het gaat helaas dit keer ook niet lukken. Vergeet niet dat we verdoemd zijn!

Beheer
WP Admin