MechanisatieNieuws

30.000ste Claas Jaguar gebouwd

Bij Claas houden ze van een feestje. De 11.111de hybride combine, de 1.000ste Xerion en nu de 30.000ste Jaguar-hakselaar. Het exemplaar is volledig zwart en voorzien van een nieuwe motor.

Zoals Claas in het Trekker-Zelfrijder-Jaarboek vorig jaar al meldde, zou naar verwachting dit jaar de 30.000ste hakselaar van de band lopen. Dat is nu het geval. Voor de gelegenheid liet Claas de machine zwart spuiten.

Nieuwe motor

De zwarte uitvoering van de Claas Jaguar (vermoedelijk 980) is een van de eerste modellen die voorzien is van een M.A.N.-motor, in dit geval een V12. Bijzonder; de motor maakt geen gebruik van SCR-techniek. De motor vervangt het Double Six-concept met twee identieke Mercedes-motoren. Het is te verwachten dat de hakselaar te zien is op de aankomende Agritechnica-beurs.

Origineel

De zwarte kleur is overigens niet zo maar een gekopieerd kunstje. Claas heeft bij de hakselaars een langere traditie in het uitbrengen van jubileummodellen. Ook het 15.000ste en 20.000ste exemplaar waren fraai uitgedost.
Claas is met een marktaandeel van rond de 50 procent al meer dan 20 jaar wereldmarktleider bij de hakselaars. Jaarlijks worden er 1.500 tot 1.750 hakselaars gebouwd. Ook in Nederland is het bedrijf marktleider, zij het met een iets kleiner marktaandeel.

Meer interessante foto’s zijn te vinden op de Facebook-pagina van Claas.

Beheer
WP Admin