Foto: Joris Telders AlgemeenNieuws

2.100 derogatieaanvragen direct na openstelling

Op de eerste 2 dagen van openstelling hebben 2.100 boeren derogatie aangevraagd voor 2022.

Dat meldt RVO. De derogatieaanvragen zijn extreem laat, omdat pas in december duidelijk werd dat Nederland voor 2022 gebruik kan maken van de verruimde mestnormen. Het bemestingsseizoen was toen al afgelopen.

Voor 2022 geldt voor het zuidelijk zand- en lössgebied voor graasdierbedrijven een norm van maximaal 230 kilo stikstof uit dierlijke mest per hectare, voor de rest van Nederland is dat 250 kilo. De komende drie jaar wordt de derogatie afgebouwd.

In 2021 deden 16.869 bedrijven mee met derogatie. Het aantal deelnemers nam afgelopen jaren geleidelijk af. Aanvragen van derogatie kan nog tot en met 13 december.

Reacties

  1. Door de boeren te dwingen om voor van alles en nog wat aanvragen in te dienen, zorgen de boeren voor heeeeel veeeel werkgelegenheid die niets anders oplevert dan bergn papier en CO2 wegens het verwarmen van de kantoren. Dit is allemaal nog bijzaak, de ergernis die het voor boer en burger oplevert is nog vele malen erger.

    1. Han, je hoeft niks je mag, waarom zeur je dan over dwang, je bent ondernemer of niet en een ondernemer schrijft zich normaal gesproken in bij de KvK dan dien je aan de wettelijke regels te voldoen.
      Het alternatief is voor een baas te gaan werken dan krijg je een vast loon en hoef je verder je nergens over te ergeren jij blij en wij blij.

Beheer
WP Admin