Premium
Landelijke beëindigingsregeling veehouderij zorgt voor minder stikstof in Natura 2000-gebieden. - Foto: Misset AlgemeenNieuws

16 tot 35 mol minder stikstof door stoppersregeling

Reacties

 1. Arme zorgmedewerkers/politie agenten / schooljuffen; jullie zullen voorlopig nog vele jaren op een houtje moeten bijten.

  Een kg ammoniak uit productie nemen kost in deze regeling minsten € 1.000,- per kg. De overheid wakkert desondanks op tal van plaatsen, met goedvinden van de LTO/NMV, de productie van ammoniakgevaarlijke meststoffen aan. D66 wil de veehouderij halveren en moet voor alleen al de melkveehouderij minstens € 30 miljard meenemen. Bij het huidige uitkoop investeringstempo van € 2 miljard in vijf jaar verkeert de melkveehouderij, dank zij D66, 80 jaar in onzekerheid. De overheid krijgt in de D66 plannen dan 500.000 ha boerenland in het bezit. Dit past uitstekend bij de wensen van de (buitenlandse) energiereuzen om er op grote schaal windturbines en zonnepanelen te plaatsen.

  Warme grond zal niet lichtvaardig voor landbouwprijzen verkocht worden zodat er voor de woningbouw niet veel zal veranderen.

  Het grasland zal in handen van de overheid ongetwijfeld snel onder het giftige Jacobkruiskruid lopen waardoor het gras ook niet meer geschikt is voor koeien- of paardenvoer. Lang leve kringlooplandbouw! Het buitengebied gaat ingrijpend veranderen.

  Alleen schatrijke landen kunnen zich zulk onzinnig en geldverslindend beleid veroorloven.

  Werk aan de winkel voor Caroline v.d. Plas en haar BBB.

  Mogelijk kan de FDF morgen een strategie (zonder trekkers op de weg!) bedenken om een einde te maken aan deze onzin.

  Ir. W.A.M Kromwijk.
  Driebruggen
  06 30063673

 2. Onbegrijpelijk dat er van uit de politiek zo weinig verzet is tegen deze achterlijke plannen!Het kost klauwen gelden levert niks op behalve dan dat het platteland kapot wordt gemaakt.

 3. om grond te verwerven in directe nabijheid van Natura 2000-gebieden, die zo nodig weer kan worden ingezet voor andere plannen.

  je kan wel raden wat!!!!! nog meer natuur

  1. nee dat denk ik niet , Jan Willem. Ik denk meer dat ze op deze manier goedkoop grond in handen krijgen om er bouw grond voor woonhuizen van te maken

 4. Was 1 mol stikstof 17 gram? Dan is 30 mol een halve kg stikstof per ha! Dus 1 miljard euro over de balk smijten voor een stikstofverlaging die niet te meten is. In welk land wonen jullie?

Beheer
WP Admin