De contributie voor ZuivelNL komt voor melkveehouders op € 0,055 per 100 kilo en voor verwerkers op € 0,025 per 100 kilo. - Foto: Canva/Pexels RundveeNieuws

ZuivelNL verhoogt contributie voor het eerst sinds 2015

ZuivelNL verhoogt de contributie voor zowel melkveehouders als zuivelverwerkers met een halve cent per 100 kilo melk.

Dat is besloten tijdens de algemene vergadering waarin de begroting voor 2023 werd goedgekeurd. De contributie voor ZuivelNL komt daarmee voor melkveehouders op € 0,055 per 100 kilo en voor verwerkers op € 0,025 per 100 kilo.

Tijdens de vergadering, waarbij de leden DDB, LTO, NMV en NZO waren vertegenwoordigd, werd geconstateerd dat zeker gezien de huidige onzekerheden een sterke ketenorganisatie in het belang van melkveehouders en zuivelverwerkers is. Het is voor het eerst sinds 2015 dat er door de leden is besloten tot contributieverhoging.

Budget voor 2023 € 11,2 miljoen

In de sluitende begroting zijn lopende contracten, afspraken en onderhoud van bestaande instrumenten geborgd. Nieuw in 2023 is het extra budget dat is opgenomen voor het thema verdienvermogen en budget voor de collectieve aanpak rond stikstof, klimaat, water en mest.

Uit de begroting blijkt dat ZuivelNL voor 2023 een te besteden budget van € 11,2 miljoen heeft. De algemene reserve is begroot op € 1,36 miljoen. Die blijft daarmee boven het door het bestuur vastgestelde minimum van € 1,2 miljoen.

Vanuit Onderzoek & Innovatie starten in 2023 de praktijkgerichte onderzoeken op basis van ideeën van melkveehouders. Die investeren via ZuivelNL jaarlijks zo’n € 2 miljoen in onderzoek en innovatie.


Nieuwsbrief zuivelmarkt

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van noteringen en marktontwikkelingen binnen de zuivelmarkt.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Beheer
WP Admin