AkkerbouwAchtergrond

Zonneschuur loopt vertraging op

Men vond onze gratis zonneschuur te groot, en toch ook weer niet. Nu zouden we de vergunning opnieuw moeten aanvragen. Procedures? Grrr!

Onze bouwvergunning voor de ‘gratis’ zonneschuur is afgewezen. De Direction Départementale d’Equipement (DDE) vind dat de schuur met 1.400 m² té groot is voor onze behoeften en wilde nadere uitleg. Daarvoor moesten we een onafhankelijke expert laten komen van de landbouwkamer.

Positief advies van expert

De expert is komen kijken of we die extra ruimte daad werkelijk nodig hebben. Hij is geweest en heeft een heel mooi dossier opgesteld met vele foto’s én een positief advies: ‘De gebroeders De Boer hebben deze schuur daadwerkelijk nodig voor hun professionele ontwikkeling.’

Bouwvergunning opnieuw indienen

Met dit extra dossier is de onafhankelijke deskundige naar de DDE gegaan. Hij heeft het daar persoonlijk overhandigd aan de hoofdverantwoordelijke. Deze heeft het gelezen en… weer naar ons teruggestuurd met het verzoek om de bouwvergunning opnieuw in te dienen met dit extra dossier. Oftewel: we beginnen weer van voren af aan. Op het gemeentehuis zeiden ze me dat het onzin zou zijn om een nieuwe aanvraag in te dienen: “We hebben het toch al gezien?” Wat moet je daar nou mee?

Wachten tot na de vakantie

En dan is het ook nog eens vakantietijd. De juiste personen zijn nergens te vinden en de collega’s weten nergens van. Ik doe dus even niets meer; ik wacht wel even vier weken tot de vakanties voorbij zijn. Misschien is de hoofdverantwoordelijke dan wat beter uitgerust en kunnen we eindelijk eens wat vooruitgang boeken… Procedures? Grrr!

Beheer
WP Admin