MechanisatieNieuws

ZF 75 jaar in landbouw

Friedrichshafen – Tot nog toe heeft ZF niet veel last van de teruglopende verkoopaantallen van trekkers. En de jubilaris zit nog vol plannen. Zo focust ZF op productdifferentiatie met uitvoeringen in de Premium, High en Basic Line, afhankelijk van de eisen die de markt (VS/Europa tot Afrika) stelt. Expansie ligt verder voor de hand, en bijvoorbeeld ontwikkeling en toepassing van elektrische wielmotoren.

In de landbouw kennen we ZF voornamelijk als toeleverancier van transmissies. Het levert verder voorassen, semi-actieve cabinevering, en – last but not least – aandrijflijnen voor oogst- en grondverzetmachines. Menige grote trekkerfabrikant is er klant. De ZF Group telt vier divisies: car powertrain, car chassis, commercial vehicle en industrial. De eerste twee zijn gericht op de autoindustrie, de derde op truck en bus. De afdeling industrial richt zich voornamelijk op systemen voor windenergie en voor de off-road-, scheepvaart-, en luchtvaartsector. Landbouw valt onder off-road, de grootste groep binnen Industrial. De ZF groep heeft wereldwijd meer dan 72.000 werknemers en de totale omzet in 2013 bedroeg bijna €17 miljard. De landbouwdivisie alleen al heeft vijf productielocaties, in onder andere Europa, Zuid-Amerika, China en India.

Meer weten over geschiedenis en toekomstplannen van de Duitse innovator? Lees het businessverhaal over 75 jaar ZF in het magazine TREKKER, editie 317 van februari 2015.

Beheer
WP Admin