Zetor viert 70-jarig bestaan met website en competitie MechanisatieNieuws

Zetor viert 70-jarig bestaan met website en competitie

Het Tsjechische merk Zetor is geregistreerd in 1946. De eerste afgeleverde trekker is zelfs al iets ouder, van maart dat jaar. 70 jaar geschiedenis, dus tijd voor een feestje. Zetor opende daarvoor een speciale website.

Verder toert een Zetor-show door de belangrijkste markten in het oosten van Europa, er komt een tentoonstelling en er komt een competitie voor de meest intrigerende Zetor-belevenissen. Daar kunt ook u aan meedoen.

Zetor-competitie

De jubileumwebsite zetor70.com brengt de geschiedenis van het trekkermerk in beeld, met onder meer historische filmpjes. Van de Z 25 in 1946 tot de moderne Crystal. In april kun je je op de site ook melden voor ‘the most intriguing story connected to Zetor’, een competitie voor de beste verhalen en anekdotes rond het merk.

Vanwege het toenmalige IJzeren Gordijn was het merk vooral sterk in het Oostblok. Maar ook na de val van de muur vormen Oost-Europese landen de belangrijkste markten voor Zetor. Vandaar dat de Zetor Tractor Show, die in mei feestelijk van start gaat in Tsjechië, daarna op tournee gaat langs Polen, Hongarije, Litouwen, Slowakije en meer landen. Verder is een artistieke expositie in voorbereiding voor de Zetor Gallery.

Jubileumlogo

Ook dichter bij huis geeft Zetor zijn visitekaartje af. Op trekkers die het dit jaar bouwt komt een speciaal voor het 70-jarig jubileum ontworpen logo.

Beheer
WP Admin