Partner
Foto: Geldersche Houtbouw AlgemeenPartner

Zekerheid voor de toekomst; wie wil dat niet?

Door een mantelzorgwoning op je eigen erf te bouwen, ben je ook in de toekomst verzekerd van ruimte en vrijheid.

Je zal maar boer zijn. In ons land zijn er weinig beroepen die zo te lijden hebben onder het klimaatbeleid en het woningtekort als de boer. Verhuizen van boerenbedrijven, snijden in de veestapel en het teruggeven van land aan de natuur zijn op dit moment waarheid geworden. Een onzekere toekomst staat je te wachten als je niet ingrijpt en ervoor zorgt dat je je schaapjes op het droge hebt.

Ruimte en vrijheid

Diegenen die van het boerenleven houden hebben altijd één overeenkomst: ze houden van ruimte en van vrijheid. Dat geldt zowel voor wanneer je oud of jong bent. Daarom is het belangrijk dat je dat behoudt, wat er ook gebeurt. Om er zeker van te zijn dat je ruimte en vrijheid hebt op je oude dag – of al veel eerder – moet je keuzes maken. Het maken van een keuze heeft altijd gevolgen, net als het niet maken van een keuze.

Kiezen voor mantelzorg

Hoe kun je ervoor zorgen dat als je ouder bent toch die vrijheid houdt? Uit onze ervaring blijkt dat mensen vooral in hun eigen omgeving willen blijven wonen. Daar heb je ruimte. Daar ben je vrij. Het is eigenlijk heel simpel. Bouw een mantelzorgwoning op je eigen erf. Waarom jezelf druk maken over zorg of over een woonplek waar je je niet thuis voelt?

Het is voor sommigen niet makkelijk om de stap naar een mantelzorgwoning te maken. Zeker als je nog vitaal bent. Toch is dat de beste tijd om te beginnen; een mantelzorgwoning is niet de volgende dag gebouwd. Als de keuze gemaakt is, geeft dat vaak opluchting. Het vertrouwde gevoel van thuis blijft en het leven op de boerderij hoef je niet te missen.

Tekst gaat door onder de foto

Met een mantelzorgwoning op het eigen erf blijft het vertrouwde gevoel van thuis, en het leven op de boerderij hoef je niet te missen. - Foto: Geldersche Houtbouw
Met een mantelzorgwoning op het eigen erf blijft het vertrouwde gevoel van thuis, en het leven op de boerderij hoef je niet te missen. - Foto: Geldersche Houtbouw

Kiezen voor zekerheid

En wanneer je financieel sterk genoeg wilt zijn om de toekomst in te kunnen? Los van wat er besloten wordt over het boerenleven in Nederland? Het is geen makkelijke keuze als je er voor staat. Toch zijn er kansen. Denk bijvoorbeeld aan de rood-voor-rood-regeling die in de meeste gemeenten van toepassing is.

Wanneer er oude schuren staan, kan deze regeling bijzonder interessant zijn. Ook wanneer je besluit om te investeren in één of meerdere woningen kun je ervoor zorgen dat je voor de toekomst veilig zit. De opbrengsten van een dergelijke investering zorgen ervoor dat je een royaal pensioen hebt.

Tekst gaat door onder de foto

Een basiswoning zoals Geldersche Houtbouw die ontworpen heeft. - Foto: Geldersche Houtbouw
Een basiswoning zoals Geldersche Houtbouw die ontworpen heeft. - Foto: Geldersche Houtbouw

Ruimte van Geldersche Houtbouw

Zowel standaard- als maatwerkwoningen en mantelzorgwoningen verlaten wekelijks onze werkplaats. Uit ervaring weten we dat het makkelijk is om een bepaald model als uitgangspunt te nemen. Daarom hebben we een aantal standaard mantelzorgwoningen en woningen ontworpen.

Geldersche Houtbouw geeft ruimte aan allerlei ideeën en dromen. Bekijk hier wat anderen er van vinden.

Rondleiding

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat er allemaal voor jou mogelijk is? Neem dan gewoon even contact op. We helpen je graag verder en geven graag een rondleiding door onze moderne werkplaats. Ruimte voor de toekomst. Daar gaan we voor!

Beheer
WP Admin