AkkerbouwNieuws

Wilhelminapolder gaat zonne-energie gebruiken

Wilhelminadorp – De Koninklijke Maatschap Wilhelminapolder, een van de grootste Nederlandse akkerbouwbedrijven, plaatst 408 zonnepanelen op twee van haar loodsen aan de Meestoofweg.

Dit systeem is het grootste zonnestroomproject in Zeeland.

Naar verwachting zal het systeem een productie halen van 95.000 kWh per jaar. Dat is ongeveer gelijk aan het verbruik van dertig huishoudens. Het behoort hiermee ook tot de grotere zonnestroomprojecten in Nederland.

Omdat de Wilhelminapolder vrijwel alle zonnestroom zelf kan gebruiken, is het systeem rendabel. In België en Duitsland is de subsidie op dergelijke systemen veel aantrekkelijker dan in Nederland. Toch kiest de Wilhelminapolder in het kader van het duurzaamheidsbeleid voor deze toepassing.

De Koninklijke Maatschap Wilhelminapolder is in totaal 1.700 hectare groot, waarvan 1.300 hectare in gebruik is voor de akkerbouw.

Maretec uit Vlissingen gaat de panelen in juli plaatsen. In augustus kan Wilhelminapolder de duurzame energie gaan gebruiken in het bedrijf. Maretec zal het zonne-energiesysteem op afstand monitoren om het optimaal te kunnen inzetten.

Beheer
WP Admin