Een ketting wordt vaak gebruikt als verrijkingsmateriaal. Maar alleen een ketting biedt onvoldoende afleiding. De Wiki biedt een uitgebreid overzicht van materialen. - Foto: Mark Pasveer VarkensNieuws

‘Wiki Hokverrijking’ helpt varkenshouder bij keus juiste verrijkingsmateriaal

Het kiezen van het juiste verrijkingsmateriaal voor varkensstallen kan een uitdaging zijn. De Wiki Hokverrijking biedt een overzicht van materiaal en toepassingen.

Verrijkingsmateriaal voor varkens is er in alle soorten en maten. Voor varkenshouders is het de uitdaging om de juiste verrijking te kiezen. Met de Wiki Hokverrijking biedt het Groene Kennisnet sinds kort een overzicht van beschikbare informatie over de verschillende soorten verrijkingsmateriaal en het nut daarvan.

Betere diergezondheid

Verrijkingsmateriaal voorziet in de behoeften van varkens en draagt – goed toegepast – bij aan een betere diergezondheid, welzijn en productie. Onder verschillende onderwerpen wordt ingegaan op de wensen en behoeften van het varken en de criteria die daarvoor gelden. Ook wordt er per verrijkingsproduct uiteen gezet wat de materiaalkosten, arbeidsbehoefte, gevolgen voor mestafvoer, gezondheid en milieu zijn.

De Wiki is onder andere tot stand gekomen uit het project ‘Hokverrijking gewikt en gewogen’ en bevat veel praktijkvoorbeelden die ook met video’s worden uitgelegd.

Lees ook: Hokverrijking moet ook zintuigen varken prikkelen

Meer artikelen over varkensstallen lezen? Bekijk de themapagina hier.

Reacties

Beheer
WP Admin