Vreugdenhil zet de productielocatie in Putten in voor speciaalproducten, waaronder poeder van geitenmelk. - Foto: Vreugdenhil Dairy Foods RundveeNieuws

Vreugdenhil stapt in verwerking geitenmelk

Vreugdenhil Dairy Foods is deze week gestart met de productie van melkpoeder van geitenmelk in de fabriek in Putten. Voor deze productie wordt de geitenmelk momenteel ingekocht bij partners in Nederland.

Uiteindelijk wil het bedrijf de melk betrekken van eigen leveranciers. De geitenmelk is nu nog bestemd voor de Aziatische en Amerikaanse markt, waar het wordt verwerkt in kaas- en kindervoeding.

Locatie Putten

Vreugdenhil kocht vorig jaar de productielocatie in Putten van het failliete NutriDutch. De locatie is volgens de zuivelverwerker uitermate geschikt voor de productie van speciaalproducten door de droogcapaciteit van drie poedertorens met verschillende capaciteit. Zo kan de grootste poedertoren 1.000 kilo poeder per uur halen en de kleinste 50 tot 100 kilo.

De eiwitsamenstelling van geitenmelk is anders dan die van koemelk en is populair in Aziatische landen. De fabriek past goed naast grote productielocaties in Gorinchem en Scharsterbrug. “Naast geitenmelk gaan we ook biologische koemelk verwerken en kijken we naar mogelijkheden om plantbased producten te verwerken”, aldus Business Development Director Patrick Besten.

Vreugdenhil verwerkte in 2022 ongeveer 1,4 miljoen ton melk en heeft naast bovengenoemde productielocaties ook vestigingen in Barneveld en Madrid, met hoofdkantoor in Nijkerk. Het bedrijf heeft ongeveer 500 medewerkers.

Lees meer over Vreugdenhil

Beheer
WP Admin