Premium
"De extra bureaucratie en regelzucht die men nu voor de landbouw aan het optuigen is, lijkt me een heilloze weg", aldus columnist Roel Jongeneel. - Foto: Canva AlgemeenColumn

‘Vrees voor bureaucratie door EU-beleid duurzaamheid’

Reacties

 1. Een ding is zeker het Duurzaamheidsbleid zal de bureuacratie met sprongen verduurzamen, zal veel extra arbeidsplaatsen opleveren en staatsuitgaven verhogen. Dit laatse zal de staat weer afdoen met een extra rekening richting bedrijfsleven.

 2. Een 2 sporenbeleid is hier op zijn plaats anders leggen kleinere extensieve bedrijven in Europa het loodje onder de kosten van de regelgeving .
  Dus bijvoorbeeld:max 150 kg N / ha en dan zie je maar welke dieren je wilt als je er maar onder blijft .
  Of je produceerd maar raak maar dan leg je ook maar verantwoording af of de tent gaat dicht .

  1. Ik denk dat breukink onder die 150 kg zit. Hij zal toch niet voor eigen parochie preken?

  2. Of dat 100 is of 200 doet niet ter zake het gaat er mij om dat niet alle boeren dezelfde keuze.s maken.
   Maar door extra regelgeving op kosten worden gejaagd terwijl ze part nog deel hebben aan het probleem maar wel de markt uit worden gedrukt door uitgerekend die boeren die de problemen veroorzaken

  3. Tja Breukink?, ergert zich misschien aan de groene consument die als het erop aankomt voor goedkoop gaat ?

  1. Daar zouden we lto voor hebben om dit bij de belijd makers over te brengen, alleen gaan die steeds in gesprek en dan krijgen light versie van heel het gebeuren…..

 3. We hebben een tekort aan mas-ers en een teveel aan wageningers. Massers produceren voedsel, wageningers rapporten. Rapporten kun je niet eten maar daar zijn wel tekorten. Rapporten hebben we al teveel aan. Wageningers worden via een omweg betaald door de boeren.

Beheer
WP Admin