RundveeAchtergrond

Voorverkoop perspulp van start

Ondanks vlotte aanvoer van bierbostel (heel gebruikelijk voor de tijd van het jaar), zijn de prijzen toch her en der verhoogd.

Het is de invloed van de flink duurder geworden eiwitbronnen soja en granen. In deze periode loont het zich daarom meer dan ooit om goede afspraken te maken over korting bij afname van flinke hoeveelheden ineens. Het prijsvoordeel kan dan oplopen tot 6 euro per ton. Zolang de prijzen niet doorstijgen blijft de verhouding van de marktprijs van bostel met de voederwaardeprijs gunstig genoeg.

De eerste prijzen van bietenperspulp zijn bekend gemaakt. Deze variëren in de eerste voorverkoopronde van € 1,70 tot € 1,80 per procent droge stof. Aanbod buiten de levering via Cosun-dochter Duynie lijkt zeer beperkt. De verkoop van cigarant is twee weken eerder gestart, hiervan liggen de prijzen 10 cent per procent droge stof lager dan die van perspulp.

Tarwegistconcentraat is nog steeds niet volop beschikbaar. Ook voor maisglutenvoermeel geldt levertijd.

De vraag naar aardappelsnippers is goed, het aanbod redelijk. Goede kwaliteit voeraardappelen raken nu op. Doordat de vraag naar snijmais is gegroeid, bij beperkt aanbod, is de prijs wat gestegen. Deze varieert afhankelijk van de kwaliteit tot 65 euro per ton.

Goede kwaliteit stro is steeds moeilijker te vinden, het aanbod droogt onderhand op.

Prognose stabiele prijzen.

Beheer
WP Admin