AlgemeenNieuws

Volop lelies in keuringszaal

Lisse – Rond de keuringszaal bij de CNB in Lisse is de lucht deze week bezwangerd door de zware geur van de vele lelies die er worden gepresenteerd door Mak Breeding.

Mak haalt flink uit met een aantal cultivars van goede tot zeer goede kwaliteit. Zoals de Lilium orientalis ‘Lake Carey’ die met een stuk of vijf stelen goed is voor een enorme bloemenzee. De forse knoppen beloven een langdurige bloeiperiode. Verder toont Mak onder andere de purperen OT Lilium ‘Carbonero’, de donkerrode L. orientalis ‘Firebolt’, de iets lichtere L. ‘Bacardi’, de kleinere bloemen van de dieprode Aziaat L. Mapira’ en de grote witte L. longiflorum ‘White Walhalla’.

Een mooi voorproefje van de grootste lelieshow ter wereld die vanaf donderdag in het Willem Alexander Paviljoen van Keukenhof is te bewonderen. In de keuringszaal toont CS. Weijers op de vaas een heel lichtroze Hyacinthoïdes hispanica ‘Meike’. Een mooie aanvulling op het sortiment Spaanse boshyacinten en behalve geschikt voor de vaas, ook uitstekend toe te passen als onderbeplanting van heesters en voor de verwildering.

Beheer
WP Admin