De vleesvarkensnotering van Vion komt verder achter te lopen op de verwachtingsprijs van DCA. - Foto: Jan Willem Schouten VarkensNieuws

Vleesvarkensnotering van Vion kruipt 2 cent omhoog

De vleesvarkensnotering van Vion gaat deze week nog met 2 cent omhoog. Dat brengt de notering op € 2,02 per kilo geslacht gewicht. Dat komt overeen met € 1,853 per kilo, exclusief btw.

Het is de vleesmarkt die de stijging van de prijs aan de voorkant van de slachterij in de teugels houdt. Hoewel er veel vraag is naar vlees in de been uit de voormalige Oostblok-landen, loopt de afzet op andere delen van de markt minder florissant. De afzet van bacon naar Engeland blijft achter bij de verwachting en ook de prijs op wereldmarkt levert wat in.

Lees verder onder de grafiek

Vleesvarkensnotering Vion loopt achter op DCA

De vleesvarkensnotering van Vion komt daarmee opnieuw verder achter te lopen op de verwachtingsprijs van DCA. Die verhoogt zijn Beursprijs deze week met € 0,03 naar € 1,92 per kilo, exclusief btw. Dat is bijna 7 cent hoger dan de uitbetaalprijs van Vion. In totaal steeg de Beursprijs daarmee € 0,13 de laatste vier weken. Denotering van Vion liep in die periode € 0,09 (€ 0,083 ex btw) per kilo op.

Beheer
WP Admin