Foto: Henk Riswick VarkensNieuws

Vion: Voldoende varkens, vlakke prijs

Vion houdt voor de vijfde week op rij zijn varkensnotering op € 2,33 per kilo geslacht gewicht. Dat komt overeen met € 2,138 per kilo exclusief btw.

Het varkensaanbod is geen reden voor Vion om de prijs aan te passen. De slachterij zegt zelfs ruim in de varkens te zitten door oponthoud twee weken geleden. Toen troffen twee storingen de slachterij en zorgde onenigheid met een uitzendbureau voor lagere slachtaantallen. Die varkens schoven door en dat is ook nu nog te merken.

Minder geslacht door gepland oponthoud

Daarnaast zit er gepland oponthoud aan te komen. Er zijn nog drie volle slachtweken, en daarna volgen een aantal gebroken weken. Dan wordt er minder geslacht, waardoor een normaal aanbod dan ook al snel voldoende is om in de vraag te voorzien.

Tekst gaat door onder grafiek

Afzet varkensvlees loopt goed

De afzet van varkensvlees loopt redelijk goed. Het voorstuk van het varken loopt goed weg, behalve de schouder. Middels zijn ook goed te plaatsen. Duidelijk beter dan tussen november en februari, toen de afzet naar het Verenigd Koninkrijk achter bleef. Dat volume is weer op peil.

Een meerprijs voor de hammen zit er niet in. Deze worden vooral naar midden en zuid Europa afgezet tegen stabiele prijzen

Reacties

  1. Goh , normaliter word de prijs bepaalt door wat er in de wereld speelt! Maar dat is nu effe niet aan de orde want Vion heeft een paar storingen . Pfffffff…. Of heeft Vion de varkens houders aan de ketting gelegd …!!

Beheer
WP Admin