Foto: Henk Riswick VarkensNieuws

Vion verlaagt varkensprijs niet verder

Vion houdt komende week zijn basisprijs voor vleesvarkens onveranderd op € 1,59 per kilo geslacht gewicht (€ 1,459 ex btw).

Het vleesconcern volgt daarmee de stabiele notering die de DCA Beursprijs 2.0 deze week maakt. Die notering blijft staan op € 1,46 per kilo geslacht gewicht. De onveranderde notering van de Beursprijs volgt op de keuze van de Duitse producentenkoepel om zijn Vereinigungspreis al twee weken gelijk te houden op € 1,48 per kilo, omdat de varkens in Duitsland bij beperkt aanbod vlot worden opgenomen. Duitse slachterijen hanteren een prijs die 8 cent lager ligt, vanwege de stroeve afzet en grote prijsdruk op de Europese vleesmarkt.

Waar Duitse slachterijen duidelijk lager noteren, houdt Vion dus gelijke tred met de notering van de veehandel. Dat ondanks dat het aanbod in Nederland ruimer is dan in Duitsland en er ook door het stilvallen van Gosschalk extra varkens boven de markt komen te hangen. In een mail waarin Vion de prijs bekendmaakt, wordt geen verdere toelichting gegeven op deze keuze.

Een overzicht van de prijzen voor vleesvarkens vind je op boerderij.nl/markt.

Beheer
WP Admin