Vleesvarkens in het hok. Een slechte vleesafzet is voor Vion reden de varkensprijs te verlagen. - Foto: Herbert Wiggerman VarkensNieuws

Vion verlaagt varkensprijs

Daar waar de DCA Beursprijs deze week niet aan de varkensprijs tornt, is de stroeve vleesafzet voor Vion aanleiding om zijn varkensnotering te verlagen.

Daar waar Vion vorige week de prijshoudende notering van de DCA Beursprijs volgde, doet het vleesconcern dat deze week niet. Het verlaagt zijn vleesvarkensnotering met 5 cent naar € 1,54 per kilo geslacht gewicht inclusief btw. Dat komt overeen met € 1,413 per kilo exclusief btw. DCA laat zijn Beursprijs 2.0 deze week onveranderd op € 1,46 per kilo.

Slechtlopende vleesafzet

Het vleesconcern vertaalt daarmee de slechtlopende afzet van varkensvlees door naar de inkoopzijde van het bedrijf. Volgens Vion is er geen normale vraag vanuit de diverse markten. Vooral bij het voorstuk van het varken en de hammen is de concurrentie groot. Daarnaast is ook de markt voor bacon overvoerd met prijsdaling als gevolg.

De nog lopende afzet op China, dat zijn voornamelijk bijproducten, heeft wederom te maken met een forse prijsdaling. Daarbij mist het vleesconcern flexibiliteit in de productie doordat koelhuizen inmiddels zijn volgelopen. En aan de andere kant is het gehoopte herstel van de vraag vanuit reisverkeer en toerisme niet merkbaar. Voor Vion reden om de varkensprijs lager te noteren deze week.

Een overzicht van de prijzen voor vleesvarkens vind je op boerderij.nl/markt.

Reacties

  1. De prijzen zijn door de sluitingen door corona gedaald, nu dat voorbij is gaan de prijzen niet omhoog. Zijn we voorgelogen?

Beheer
WP Admin