Vion verhoogt de notering met € 0,12. Dit is de grootste verhoging in vier weken van prijsstijging. - Foto: Koos Groenewold VarkensNieuws

Vion noteert varkens 12 cent hoger

Vion verhoogt zijn varkensnotering van € 2,03 naar € 2,15 per kilo geslacht gewicht.

Daarmee benadert de notering omgerekend exclusief btw de € 2-grens: € 1,972. De plus van € 0,12 in een week is de grootste in vier weken van prijsstijging. Zelfs meer dan de stijging in de voorgaande drie weken bij elkaar. Toen ging de notering van € 1,93 naar € 2,03 per kilo.

De sterke stijging is niet onverwacht na de sterke prijsstijging op de Duitse varkensmarkt. Daar steeg de officiële Duitse notering vorige week van € 2 naar € 2,08 per kilo. Op de vrije markt kwam het tekort aan slachtvarkens in Duitsland nog veel duidelijker tot uitdrukking. Internetbeurs Teleporc steeg in een week tijd maar liefst € 0,23 per kilo. De gemiddelde prijs op de vrijdagveiling bedroeg € 2,32 per kilo.

Lees verder onder de grafiek

DCA Beursprijs

Varkenshouders hadden op meer gehoopt. Afgeleid uit de stand van de DCA Beursprijs, hadden sommigen de verwachting dat Vion inclusief btw op € 2,18 per kilo uit zou komen. De Beursprijs en slachterijnoteringen staan echter al van voor de feestdagen niet op een lijn.

Beheer
WP Admin