Vicons nieuwe topmodel schudt tot 15,6 meter werkbreedte. - Foto: Martijn Knuivers MechanisatieNieuws

Vicon komt met bredere schudder

Vicon breidt zijn Fanex-schudderserie uit met een nieuw topmodel. De Fanex 1564C heeft een werkbreedte van 15,6 meter. Het huidige topmodel 1404C haalt 13,5 meter. De schudder heeft 14 rotoren.

De Vicon is uitgerust met het TerraFlow-systeem. Dat is een flexibel frame waarmee elk van de 14 rotoren de bodemcontouren nauwkeurig kan volgen.

Dankzij de nieuwe oplossing om de schudderunit en het draagframe met elkaar te verbinden, kunnen de rotoren bewegen en zich onafhankelijk van het draagframe aan de bodemcontouren aanpassen. De afstand tussen de tanden en de grond blijft zo constant. Dat zorgt voor schoon en nauwkeurig werk en een constante gewasstroom.

De Fanex 1564C is uitgerust met 380/55-17 banden om de schudder voldoende stabiliteit te geven en een goede bodembescherming te garanderen. Maat 500/50-17 is als optie verkrijgbaar.

Twee ventielen

Al wat nodig is om de Fanex 1564C te bedienen is een enkelwerkend ventiel (voor het heffen en neerlaten van de schudder) en een dubbelwerkende ventiel voor het inklappen. De Fanex 1564C klapt in tot een transportbreedte van minder dan 3 meter.

Beheer
WP Admin