In 2019 nam Ivo Bekkers op een pachtlocatie in Venhorst (N.-Br.) een Familievarken-stal voor 48 zeugen en bijbehorende biggen en vleesvarkens in gebruik. De pachtovereenkomst eindigde begin vorig jaar. Sindsdien worden er geen varkens meer gehouden op deze locatie. - Foto: Henk Riswick VarkensNieuws

Varkenshouder vraagt vergunning voor nieuwe Familievarken-stal

Varkenshouder Ivo Bekkers in het Brabantse Erp hoopt later dit jaar te beginnen met de bouw van een nieuwe Familievarken-stal. De vergunning voor de stal is aangevraagd, laat Bekkers weten.

Varkenshouder Ivo Bekkers wil een doorstart maken met het project Familievarken. In 2019 nam hij op een pachtlocatie in Venhorst (N.-Br.) een stal voor 48 zeugen en bijbehorende biggen en vleesvarkens in gebruik. Die pachtovereenkomst eindigde begin vorig jaar. Sindsdien worden er geen varkens meer gehouden op deze locatie. De stallen staan leeg en de locatie krijgt een andere bestemming.

Bekkers wil op zijn thuislocatie in Erp een nieuwe Familievarken-stal bouwen. De vergunning daarvoor is aangevraagd. Bekkers hoopt later dit jaar te kunnen beginnen met de stalbouw. De stal wordt in hoofdlijnen een reprise van de Familievarken-stal in Venhorst, zegt Bekkers. “We voeren enkele aanpassingen door, waarbij de hokken en het varkenstoilet iets anders worden ingericht.”

Veel ruimte en zand

De Familievarken-stal komt tegemoet aan de natuurlijke behoeften van het varken. De dieren hebben veel ruimte en kunnen wroeten in het zand. De stal is niet onderkelderd. Met het gebruik van varkenstoiletten wordt er binnen het Familievarken-project op ingezet om mest aan de bron te scheiden op basis van diergedrag.

Beheer
WP Admin