Kerngezonde varkens op Russisch varkensbedrijf (archiefbeeld). - Foto: Henk Riswick VarkensNieuws

Varkenspest op bedrijf Russische marktleider Miratorq

Afrikaanse varkenspest blijft zich uitbreiden in Rusland. Nu is marktleider Miratorq aan de beurt; het bedrijf maakte vrijdag 8 december bekend dat het virus op een van hun varkensbedrijven zit, in de Belgarod-regio.

Volgens het Russiche bureau Emeat huisvest deze regio een vijfde van alle varkens in Rusland. Alle grote varkensvleesproducenten hebben bedrijven in de regio Belgarod. De verspreiding van Afrikaanse varkenspest in dit gebied van Rusland is daarom een potentieel groot gevaar voor de Russische varkenssector.

Ruiming van alle varkens

Als de verdenking juist is, worden alle varkens geruimd op het bedrijf. Miratorq heeft al contact met de verzekeraar over de mogelijk uitbraak, schrijft Emeat.

Afgelopen september was sprake van een uitbraak van Afrikaanse Varkenspest bij producent Rusagro. Dat kostte het bedrijf 2.000 ton varkensvlees.

Dit jaar waren er al 103 uitbraken van Afrikaanse varkenspest in Rusland

Miratorq produceerde 409.000 ton varkensvlees in 2016. Dit jaar telde Rusland al 103 uitbraken van Afrikaanse varkenspest op commerciële bedrijven en 33 keer bij wilde zwijnen.

Beheer
WP Admin