Afrikaanse varkenspest is vastgesteld, dichtbij de Nederlandse grens. Heb je vragen over varkenspest? Geef deze door. Boerderij beantwoord alle vragen, binnenkort in vakdeel Varkenshouderij en op Boerderij.nl. VarkensNieuws

Varkenspest komt dichtbij, wat wil je hierover weten?

Met de uitbraak van Afrikaanse varkenspest (AVP) vlakbij de Nederlandse grens is varkenspest dichterbij dan het sinds eind jaren ’90 is geweest. Laat Boerderij weten welke vragen je hierover hebt.

Stel onderaan dit artikel je vragen over varkenspest

Afrikaanse varkenspest (AVP) houdt de Europese varkenshouderij sinds 2014 jaren in de greep. Lange tijd waarde het virus alleen in Oost-Europa rond. Serieuzer werd het toen het in 2020 de grens met Duitsland overstak. Eerst bij Duitse populaties wilde zwijnen in het oosten; later ook bij commerciële bedrijven.

En nu is begin juli het virus bij een zeugenbedrijf in Emsbüren (Nedersaksen) op zo’n 15 kilometer van de Nederlandse grens vastgesteld. Waarschijnlijk ligt de oorzaak in menselijk handelen. De meeste last hebben bedrijven met locaties in Duitsland of ondernemingen die met bedrijven daar handel drijven. Maar het horrorscenario dat het virus in Nederland toeslaat houdt de gemoederen sindsdien bezig.

In komend vakdeel Varkenshouderij en op Boerderij.nl wordt ingegaan op de laatste stand van zaken en antwoorden gegeven op veelgestelde vragen. Heb je een vraag, laat het ons dan via onderstaand invulformulier weten.

Beheer
WP Admin