Foto: Jan Willem Schouten RundveeVideo

Van melkveehouderij naar veelzijdige boerderij met neventakken

Niet uitbreiden in koeienaantal of productierechten, maar juist verbreden. Daar kozen ze voor bij Spierings Melkvee in Oss.

Inmiddels is Spierings Melkvee niet alleen een melkveehouderij meer, maar hebben ze ook een boerderijwinkel, slagerij, kinderdagverblijf en een kaasmakerij. Naast de 85 melkkoeien kwamen er ook zo’n 200 Brandrode zoogkoeien, waarvan het vlees verkocht wordt in de boerderijwinkel.

Maak verder kennis met de familie Spierings en lees het artikel ‘Toekomstbestendig door veelzijdigheid’ in het digitale magazine.

Boerderij, Food&Agribusiness, Groenten&Fruit en Pluimveehouderij gaan in de verkiezing van Agrarisch Ondernemer van het jaar op zoek naar de beste agrarisch ondernemer: de meest prestigieuze ondernemersprijs in de agrarische sector.

Reacties

  1. Als de voedselproductie alleen nog rendabel is doordat de ondernemer met zijn familie allerlei neventakken heeft is het de vraag of de neventakken zonder hobby landbouw niet net zo goed of beter waren. Er is toch geen ondernemer die als zijn hoofdtaak slecht draait maar een andere poot onder zijn bedrijf winstgevend is door gaat met de verliesgevende tak, omdat zijn voorganger (vader, opa) hiermee begonnen is? Hij bouwt het verliesgevende deel af om zijn tijd nuttiger te besteden. Maar onze overheid vindt dat boeren hun verlies in de voedselproductie moeten nemen en leefgeld elders mee moeten verdienen. M.a.w. de boer moet de burger / maatschappij subsidiëren, want de middenstand zorgt wel dat bij de kassa keten marge binnen komt.

Beheer
WP Admin