AkkerbouwAchtergrond

Vakantie in eigen land

De kinderen hebben twee weken vakantie, het werk blijft er wat door liggen doordat we tochtjes maken.

Onze kinderen hebben nu twee maanden lang vakantie. Gelukkig is het weer tot nu toe redelijk en vermaken ze zich goed. Familie en vrienden komen op bezoek om ons te zien en om een beetje vakantie te vieren. Dat betekent dat het werk wat blijft liggen, maar het is fijn om bij te praten. Er worden veel uitjes gemaakt en we ontdekken steeds nieuwe dingen in onze omgeving. Genoeg te zien en te doen.

Het einde van het schooljaar is afgesloten met een voorstelling van de kinderen. Uiteraard zijn alle ouders en eventuele grootouders daarvoor uitgenodigd. Een beetje oubollig is het wel: er worden een paar ingestudeerde liedjes gezongen, er is een kort toneelstukje te zien en vervolgens is er een stijf dansje ter afsluiting. Onze kinderen doen hun uiterste best maar voelen zich zichtbaar opgelaten. Heel anders dan de playbackende K3’s en strakke musicals die we in Nederland te zien kregen. Maar desondanks klappen we hard mee om de getoonde acts te belonen. Na afloop is er een buffet met een uitgebreid assortiment drank. Dat maakt veel goed. De kinderen rennen met vriendjes op het schoolplein en iedereen is opgelucht dat het eindelijk vakantie is.

Vakantie betekent dat we er meer op uit trekken. Nu er nog weinig gasten zijn voor onze ene kamer, genieten we zoveel mogelijk van deze, naar verwachting, laatste rustige zomer. Als alles meezit is volgend jaar de gîte klaar en ook de tweede kamer voor de chambres d’hôtes. En heel misschien is dan ook een deel van de minicamping ingericht. Ondertussen gaan de voorbereidingen door van de agrarische activiteiten. Die zijn wat gecompliceerder dan de toeristische plannen. Maar niet aan denken hoeveel werk dat allemaal is. Nu even niet: het is vakantie!

Beheer
WP Admin