AkkerbouwAchtergrond

Uren chatten en de vrouw zwanger

Er zijn weinig blogs afgekomen de laatste maanden. Saaiheid troef in het ijskoude Hongarije. Vele uren chatten met oude Vlaamse vriendinnen brachten afleiding. Goed voor de viriliteit ook…

Ik heb de laatste drie maanden geen blogs afgeleverd. De oorzaak is die wel erg lange Hongaarse winter met koude toestanden, waarbij men beter de poorten dichthoudt en dus ook weinig meemaakt. De lange, slome bureacratie was ook niet vooruit te branden, dus ook van die zijde weinig nieuws.
Vermeldenswaard is wel dat de schadeloosstelling rondom het acccident met de trekker op 10 december ook een lange procedure aan het worden is. Tot op vandaag is de zaak nog steeds hangende. Mijn Fendt wordt nog steeds vevangen door een andere. Ondertussen is een Claas Axon 820 als vervangtrekker ten tonele verschenen.

Drukke internettijden

Maar niet alleen het hiervoor beschrevene is de oorzaak van een blogstilte. Urenlange internetsessies met van huis uit agrarisch gevormde vriendinnen van 20 jaar geleden zijn de hoofdoorzaak van het uitblijven van blogs. Tijdens de kalme koude winterdagen liepen die chatsessies soms uit tot 13 uur op een dag. Het is leuk te kunnen converseren met bekenden in de Vlaamse taal die wel eens vervormde tot ruige West-Vlaamse sappige boerenpraat.

Je voelt je weer een jonge kerel

Bij al deze sessies vergeet je wel eens je gezette leeftijd en waan je je weer een kerel van 20-22 jaar oud. Bij deze geef ik u dus alvast een bewezen remedie om je even weer jong te voelen.
Boerderij-bloggers met wie ik wel eens mailcontact heb en die op de hoogte waren van mijn verjongingskuur, waarschuwden mij voor de fatale familiale gevolgen, die gelukkig uitbleven. Sterker nog, ze draaiden op iets anders uit.

Vruchtbaar voorjaar

Je weer een jonge kerel voelen bleek ook een positieve uitwerking te hebben op het aspect vruchtbaarheid. Het uitblijven van maandelijkse ongesteldheden bij mijn vrouw leidde de laatse weken tot enige druk in de familie. Met een implantaat als voorbehoedsmiddel leek een zwangerschap uitgesloten. Toen mijn vrouw vorige week hals overkop met haar probleem richting België stoof ,voelde ik me toch niet lekker. Zij ginder, ik hier in mijn volle werk?
Vorige week donderdag zei mijn buikgevoel: Patrick, ga haar achterna. Aangezien het werk vervormd was tot ijsberen tussen schuren en huis, leek het vooraf al een wijze bedoening. Om 11.55 uur viel de beslissing (we moesten tegen 12.30 uur al weg zijn naar het vliegveld), tegen 17.00 uur waren we herenigd.

Het oordeel: al ruim twee maanden!

Bij het bezoek later die avond aan de Belgische gynecoloog was het oordeel vlug gevallen: ’zwanger’ luide het. ’Al twee maanden en zes dagen lang’. En dat was absoluut niet verwacht, want we hebben nooit gedacht aan een derde.

Het was een accidentje

In Belgische boerenkringen noemen ze dit een accidentje. Maar dan wel een eigenaardig accidentje. Volgens de gynaecoloog is de kans 1 op 1.000 dat zoiets kan voorvallen, gezien de getroffen voorzorgsmaatregelen. Maar ja, daar zal die verjongingkuur wel voor iets tussenzitten. Een samenloop van medische omstandigheden zullen deze zwangerschap aardszwaar maken om te dragen. Het worden nog zeven maanden rusten, en zónder stresssituaties. Een niet evidente zaak in Hongarije.

Uitgerekend tussen de aardappelen en de mais

Omdat een zeer frequente gynaecologische opvolging moet worden gesteld, zal onze vaste Belgische gynaecoloog zich laten bijstaan door een Hongaarse, zodat als er mistoestanden ontstaan, de zaak perfect kan worden overgenomen.
De zwangerschapseinddatum staat op 22 oktober, middenin het seizoen tussen aardappelen en mais. Het worden nog drukke tijden.

Beheer
WP Admin