AlgemeenNieuws

Tweede Kamer wil verbod op verkoop glyfosaat aan particulieren

Den Haag – De Tweede Kamer wil een verbod op de verkoop van glyfosaat aan particulieren.

Een meerderheid van PVV, Christenunie, D66, Groenlinks, PvdA en Partij voor de Dieren stemde voor de motie van Esther Ouwehand (PvdD) en Gerard Schouw (D66) voor een verbod op de verkoop van glyfosaat aan particulieren.

Het verkoopverbod moet per november 2015 van kracht worden.  Eerder werd een motie van Groenlinks waarin werd gevraagd om een verbod op glyfosaat voor particulieren ook aangenomen. Hierop heeft het ministerie een verbod ingesteld op het toepassen van het middel op verhardingen door particulieren. Tot een verbod op de verkoop aan particulieren kwam het nog niet.

Verantwoordelijk staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu zei tijdens het debat over gewasbeschermingsmiddelen dat ze het doel van de motie onderschrijft, maar dat er nog een hele weg is om dit te realiseren. “In plaats van een verbod wil ik daarom voorlopig inzetten op minimalisering”, zei Mansveld, die aan gaf dat het uiteindelijke doel is dat er geen chemische middelen meer gebruikt worden. Met de aangenomen motie dwingt de Kamer Mansveld nu toch naar een verbod te gaan.

Beheer
WP Admin