Nieuw in de serie is onder andere de Boomer 55, de trekker met het grootste vermogen in deze serie – Foto's: New Holland MechanisatieNieuws

Twee nieuwe modellen en Fase V voor New Holland Boomer

New Holland geeft de Boomer-serie een update en voegt twee nieuwe modellen toe aan de serie. De trekkers voldoen nu aan Fase V. De nieuwe modellen zijn de 47 pk Boomer 45 en de 57 pk Boomer 55.

De nieuwe modellen, de Boomer 45 en de Boomer 55, vullen de serie aan de bovenkant van het segment aan. De nieuwe 3-cilindermotor heeft een turbocompressor en common-rail directe brandstofinspuiting. Het nabehandelingssysteem heeft een nieuwe CRT (Continuously Regenerating Trap) met een dieseloxidatiekatalysator en dieseldeeltjesfilter. Samen zorgen de motor en het nabehandelingssysteem ervoor dat de trekker nu voldoet aan Fase V.

Lees verder onder de foto‘s.

De trekkers zijn ook uit te rusten met een voorlader.
De trekkers zijn ook uit te rusten met een voorlader.

EZ Speed

Modellen met een hydrostatische transmissie zijn nu verkrijgbaar met de EZ Speed-functie, die het hydrostatische pedaal voor vooruit rijden en het motortoerental coördineert. Wanneer de bestuurder deze functie inschakelt en het handgas in een lage stand staat, maakt de motor meer toeren wanneer het hydrostatische pedaal wordt ingetrapt. Op die manier beschikt de bestuurder altijd over het juiste motortoerental en de juiste rijsnelheid, wanneer dat nodig is. Dit is heel handig voor toepassingen waarbij de bestuurder bijvoorbeeld een laag geluidsniveau wenst wanneer de trekker stilstaat, en het motortoerental alleen wil verhogen wanneer de trekker begint te bewegen. Je kan de functie ook uischakelen, zodat de bestuurder de gashendel en het hydrostatische pedaal individueel kan regelen bij aftakastoepassingen.

Het uitzicht vanuit de cabine op de Boomer 55.
Het uitzicht vanuit de cabine op de Boomer 55.

Automatische aftakasfunctie

Een nieuwe automatische aftakasfunctie, die je met een schakelaar kan inschakelen, schakelt de aftakas automatisch uit wanneer de driepuntshefinrichting omhoog wordt gebracht en schakelt hem weer in wanneer deze weer wordt neergelaten.

De Boomer-serie bij elkaar.
De Boomer-serie bij elkaar.

Reacties

  1. Deze tractoren worden gebouwd door LS Cable in Zuid Korea. Betekent dat dat deze modellen ook als LS, Mc Cormick, Case, Landini of Farmtrac beschikbaar zijn?

Beheer
WP Admin