De Tsjechische machinefabrikant SMS introduceert de Talon Green-graslandwoeler. Deze diepwoeler maakt verdichte gronden los. - Foto: SMS CZ MechanisatieNieuws

Tsjechische SMS levert Talon Green-graslandwoeler

De Tsjechische machinefabrikant SMS heeft een diepwoeler gebouwd om verdichte graslandbodems weer los te maken. SMS zet deze graslandwoeler in de markt onder de naam Talon Green.

De Talon Green-diepwoeler zorgt voor een goede beluchting van het grasland met behoud van een goede bodemstructuur. De graslandwoeler is met name geschikt om verdichte percelen – of delen ervan – weer los te maken.

Werkdiepte graslandwoeler 45 centimeter

De graslandwoeler snijdt door de bovenste laag van de graszode voor iedere tand via een in hoogte verstelbare snijschijf. Hierna kan de tand van de Talon Green zijn werking doen tot een maximale diepte van 45 centimeter. Vervolgens drukt een gietijzeren prismarol de losgetrokken grond bovenover weer aan. Er is keuze uit een rol voor de volledige werkbreedte of een segmentrol die alleen de bewerkte stropen aandrukt.

Een Talon Green 300/4 inclusief snijschijven, rechte tanden en prismarollen kost € 15.500. Importeur Van Meer Trading in Hapert (N.-Br.) levert de graslandwoeler.

Beheer
WP Admin